ospoon.eu

Author

Charles Dickens

Cum? Prin dialog constructiv, analize și inițiative. Pentru cine? Pentru cei care, dincolo de geografie, viziuni politice, etnie sau credință, cred că a gândi, a spune și a face se includ în același cerc.

Inițiative cultură event Facebook forografie

Concurs de Fotografie OMUL PLANETAR

Concursul de Fotografie "Omul Planetar" este oganizat în cadrul primei expoziţii biculturale din Budapesta. Tânărul câştigător/tânăra câştigătoare va avea şansa să participe la expoziţia din Budapesta alături de artişti consacraţi ca Pavel Brăila, Alexander Tinei, Ştefan Rusu, Arcadie Rusu, Sandra Ramos, Jose A. Figueroa, Maria Magdalena Campos-Pons, Nelson Reguera.

La concurs sunt admise: fotografiile clasice, polaroid, digitale sau instalațiile de fotografii, nu mai vechi de 2 ani.

Vârsta participanților trebuie să fie cuprinsă între 18 și 35 de ani.

CONCEPTUL : 

Omul planetar este individul a cărui casă nu mai este țara/orașul/ satul  unde s-a născut, ci casa devine Planeta. Un om al planetei, având o inteligență mozaicală. Sub influența globalizării, omul modern devine om planetar. Diversitatea tipologică al omului planetar te uimește prin amalgamul caracteristicilor contradictorii.

Astfel se profilează :

a)         Omul  Renașterii. Nu se închide în categorii naționale, găsindu-și  esența dincolo de națiune. Se integrează nu cu idei imperialiste, ci e receptiv la alte culturi, nevoi, necesități, și gata oricând să sară în ajutor.

b)        Omul “pururi înfășurat în pixeli” (Cărtărescu). Spre deosebire de precedentul, el evoluează orizontal prin intermediul retelii tehnologic-informaționale. ” Individul uman depersonalizat și dezrădăcinat, a cărui viață se petrece în întregime aici și acum “, anulând orice legătură cu viitorul sau trecutul (Lavric, S.).

c)         Omul consumator de plăceri. Este omul care, condus de dorințe, pribegește asemeni unei stafii dintr-un colț al planetei în altul pentru a-și satisface plăcerile, niciodată satisfăcut pe deplin. Egocentric și arogant, este un consumator de experiențe.

d)        Omul bacterie. Îi place ipostaza de auto-victimizare și cutreieră lumea pentru a-și găsi culcușul perfect.  Se identifică mereu cu naționalitatea sau grupul discriminat, pentru ca auto-victimizarea să-i poată aduce privelegii fie de la stat, postul de lucru, etc.

 

Fiecare dosar de aplicație trebuie să conțină:

- 3 fotografii din aceeași colecție

- CV-ul în format Word (cel mult 2 pagini)

- detaliile lucrărilor (titlul, mărimea, tehnica, data creării) în format Word.

Email: concurs_omulplanetar@gmail.com

Pentru mai multă informaţie, citiţi cu atenţie regulamentul de pe pagina de Facebook: Concurs de Fotografie “Omul Planetar”

 

Adauga comentariu

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta un comentariu.